dimecres, 13 de juny del 2012

L'enigmàtic claustre romànic de Palamós

La luxosa finca particular de Mas del Vent de Palamós amaga un excepcional claustre romànic. L'obra està mancada de qualsevol catalogació o protecció i suposadament datat del segle XII.


El professor de Història d'Art Medieval de la Universitat de Girona, Gerardo Boto ha destapat l'existència d'aquest conjunt arquitectònic després de veure fotografies del claustre en una revista d'arquitectura i disseny francesa. Boto n'ha ressaltat les similituds que presenta amb d'altres obres de cabdal importància del romànic, com el claustre de Santo Domingo de Silos, a Burgos.


Arran d'aquesta investigació, el passat dijous tres tècnics del Departament de Cultura de la Generalitat han estat els primers en poder accedir a la finca del Mas del Vent per poder estudiar de primera mà les característiques d'aquest claustre, que es troba en aquesta finca des del 1959 (el 23 de juliol de 1958 es va comprar desmuntat en un magatzem de Madrid). La investigació d'aquests tècnics haurà de determinar si es tracta d'un claustre original o, simplement, d'una reproducció. Aquest dictamen tardarà uns dies. 

Des del Plan B Girona us anirem informant del redescubriment d'aquest extrany i misteriós claustre romànic!


Seguiu-nos per Facebook i Twitter

2 comentaris:

  1. Jo tb he seguit les notícies del claustre. M'agradaria que fos autèntic i que es pogués visitar. Podrien aprofitar per fer-ne un restaurant i sopar a l'estiu a la terrasseta. Això sí que seria un veritable luxe!
    Dafne

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dafne! Esperem que el declarin Bé Patrimonial i així tots els que estem interessats per aquesta joia del romànic la podrem disfrutar! ;)

      Elimina

Moltes gràcies per participar!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...